Wednesday, January 17, 2007

Kotisivuprojekti

Ensimmäisenä työtehtävänä oli uudistaa piirin kotisivut. Vanhat sivut olivat olleet käytössä jo 5 vuotta ja etenkin graafisesti vanhentuneet (liian kapeat, värimaailma liian 'kova' jne).
Työ aloitettiin jo syksyllä 2006, jolloin PiiriJohtajaVainikan kanssa pohdimme erilaisia vaihtoehtoja:

A) Ottaa käyttöön
www.sporttisaitti.com -palvelun piireille tarkoitettu osio, jota lähes kaikki muut piirit käyttävät
B) Ostaa valmis CMS eli tietokantapohjainen julkaisujärjestelmä. Lappeenrannan alueeltakin tälläisiä löytyy.
C) Käyttöönottaa GPL -lisenssin alla toimiva CMS: http://www.opensourcecms.com/ (hyvä linkki)
D) Koodata perinteiseen malliin HTML -sivut ja ylläpitää niitä jollain editorilla

Mitäpä veikkaa mitä valittiin?

2 comments:

Ville said...

Hah.
Kun kerran kysyt, niin tietenkin se äärimmäisin vaihtoehto eli: Tee vaan kaikki koodaten itse, eihän mitään olemassaolevaa yksinkertaisesti voi hyödyntää.
Onkohan jossakin näkymättömässä tiiliseinässä iso ruksi mihin kaikkien asioista päättävien pitää lyödä päätään, Koska "Niin on tehty aina ennenkin!"

Kiukkis said...

Yes Wilbert!

Oikeassa olet. Perusteluja:

Sporttisaitti on loistava palvelu - suunnattu urheiluseuroille ja järjestöille. Ongelmana on se, että Minä ja Veka emme pitäneet ko palvelun ulkoasusta. Vai mitä mieltä olet - ovatko seuraavat sivut toimivia?

- http://www.palloliitto.fi/palloliitto/yhteystiedot/piirit/

Lähes kaikkien piirien sivut ovat tehty samalle alustalle. Konserni toki haluaa yhdenmukaistaa web-palvelujensa ulkoasua, mutta Vekan ja Mun mielestä Sporttisaitti ei kyllä paras mahdollinen alusta ole. Lisäksi se on yllättävän kallis piireille!

Mietimme siis muita vaihtoehtoja...

Oman CMS rakentaminen kaatui tietotaitoon. Tutkin kesällä 2006 eri vaihtoehtoja ja tunnustan suoraan että en osaa moista Linux -palvelimelle asentaa ja toisaalta käyttöönotto ei ole aivan yksinkertainen asia. Lisäksi minua edelleenkin mietityttää se, että miksi kaiken tiedon pitää olla tietokannassa. Mitäpä tehdään parin - kolmen vuoden kuluttua jos valinta osoittautuu vääräksi? Tiedon siirto CMS toiseen CMS:ään ei ole yksinkertaista.

Valmiin CMS.n ostaminen yrityseltä maksaa rahaa - ja sitähän piireillä ei ole...

Päätimme todellakin koodata kaiken itse eli tehdä perinteisen HTML -pohjaiset sivut. Siitä enemmän seuraavassa blokisssa.

VEKA - kommentoipa omalta osaltasi !