Friday, January 19, 2007

Graafinen suunnittelija

Kun ei itse siis osaa niin mitä voin tehdä...

Kävin ensin tuttavapiirini läpi ja mietin ketkä ovat minulle palveluksia velkaa... En löytänyt ketään graafista suunnittelijaa enkä koodaria.

Ketä 'yksityisyrittäjiä' tuntisin, jotka eivät veloittaisi 100 € / h pelkästä ajattelusta? Haluaisin siis valmiin sivupohjan, jonka pohjalta voisin itse sisällön syöttää.

Silloin välähti: Jukka Matikainen - KorkkiRuuviKorhosenVävyPoika - ICT Centerin suunnittelija... Kysynpä häneltä. Pikainen soitto Vekalle ja sen perään Jukalle, jolle kuvasin ideani ja diili oli tehty. Jukka tekisi sivupohjan, jonka minä Tamok -jakson aikana tammikuussa sitten ottaisin käyttöön!

Thursday, January 18, 2007

Kotisivuprojekti: alkupohdintaa

Tehtyäni päätöksen siitä, että koodaamme sivut perinteisellä mallilla eli puhtaalla HTML-koodilla oli aika miettiä kuinka se tehdään.
Itse en nimittäin missään tapauksessa ole ko. homman taituri. Täytyy siis kerätä toteuttajatiimi ja itse laittaa homma pyörimään... Ketä siis tarvitaan:


A) Graafinen suunnittelija eli selkeä tavoite voittaa Sporttisaitti! Itse en tähän kykene. Olen graafisesti täysi nolla.

B) HTML/PHP koodari - itse en osaa tätäkään. Pystyn kyllä sujuvasti koodia lukemaan mutta sen tuottaminen - ou nou...

C) Sisällön sisäänmättäjä eli piiriltä tulee kyllä tekstiä mutta miten ne saadaan HTML muotoon. Tässähän mie voisin olla avuksi - jotain hyötyä minustakin...

Pohdinta alkaa...

( päiväkirjassa elämme tällä hetkellä lokakuun loppua... )

Wednesday, January 17, 2007

Kotisivuprojekti

Ensimmäisenä työtehtävänä oli uudistaa piirin kotisivut. Vanhat sivut olivat olleet käytössä jo 5 vuotta ja etenkin graafisesti vanhentuneet (liian kapeat, värimaailma liian 'kova' jne).
Työ aloitettiin jo syksyllä 2006, jolloin PiiriJohtajaVainikan kanssa pohdimme erilaisia vaihtoehtoja:

A) Ottaa käyttöön
www.sporttisaitti.com -palvelun piireille tarkoitettu osio, jota lähes kaikki muut piirit käyttävät
B) Ostaa valmis CMS eli tietokantapohjainen julkaisujärjestelmä. Lappeenrannan alueeltakin tälläisiä löytyy.
C) Käyttöönottaa GPL -lisenssin alla toimiva CMS: http://www.opensourcecms.com/ (hyvä linkki)
D) Koodata perinteiseen malliin HTML -sivut ja ylläpitää niitä jollain editorilla

Mitäpä veikkaa mitä valittiin?

Startti

Tämän blogin tarkoituksena on kirjailla ylös - toivottavasti päivittäin - niitä tuntemuksia, joita osallistuminen Etelä-Karjalan Ammattiopiston Tamok -projektiin minussa aiheuttaa.

Projekti tarjoaa ammatillisille opettajille mahdollisuuden tutustua oikeisiin töihin 9 viikon työelämäjakson aikana.

Olen töissä Suomen Palloliiton Kaakkois-Suomen piirin toimistolla, koska olen vannoutunut jajkapallofani. Vuosien saatossa olen autellut piiriä erilaisissa IT -asioissa ja näin on tarkoitus tänä talvenakin tehdä.