Monday, January 22, 2007

Graafikko hommiin!

Sataa räntää ja olemme Vekan kanssa matkalla Imatralle. Menomatka sujui rattoisasti tulevaa jalkaallo-sesonkia pohdiskellessa. Rakuunat, PEPO, Kultsu, RPS - syvääluotavaa analyysiä alueen Kakkos-Kolmos sarjatason näkymistä...

Jukan luona esittelimme ideamme. Palaveri kesti pari tuntia ja mielestäni osasimme tuoda esiin oleelliset asiat:
  • värimaailmamme (sininen + punainen)
  • etusivu 3-palstaisena (navigaatio+sisältö+bannerit)
  • muut sivut kahdella palstalla- sivun leveys alta 800 pikseliä
  • navigointirakenne vasempaan reunaan 2-osaisena (Piiritoiminta ja Yhteystiedot)
  • yläbannerin alle lisävalikko - kiitos www.lappeenranta.fi.

Pari viikkoa ja Jukka lupasi toimittaa ehdotuksensa.

Jukalta tuli ehdotus ja minusta se oli tosi siisti: kts sivusto. Veka oli myös tyytyväinen eli seuraavaksi pohtimaan kuinka homma toteutetaan.

Pian tajusimme sen ettemme voi aloittaa alkuperäisen suunnitelman mukaisesti tammikuussa. Piirin toiminta pyöröhtää käyntiin heti vuoden alussa (sarjojen ilmoittautumiset jne). Kaikkein paras aika olisi tuottaa sivut jouluun aikana. Miksen minä tätä aikaisemmin tajunnut...

Itselläni oli täysi kuorma opetusta eli nin 30 h / viikko. Täysin mahdoton ajatus hoitaa duunia iltaisin ja viikonloppuisin. Kuka koodin pystyisi vääntämään?

Seuraavana päivänä ajatus pyöri edelleenkin päässäni. Onko oppilaita, jotka pystyvät koodaamaan PHP:ta? Harjoittelujakso alkaa tammikuussa eli ei onnistu.

Sitten välähti: mitä SirIppo - minun suuri suosikkini - on työssäoppimassa Markantalossa. Mieshän on synnynnäinen koodari... Samaan aikaan alkoi kiertää huhu ettei SirVilillä ole tarpeeksi duunia hänen työssäoppimispaikassaan. Voisinko vaihtaa miehiä... Pikainen palaveri (= luvan pyyntö) GrandOleLadyToivari kanssa. Vähän Rouva ensin kulmiaan kurtisteli, mutta antoi sitten luvan: SirVili Markantaloon ja SirIppo Palloliittoon sivustoa koodaamaaan .

Olin hyvin tyytyväinen itseeni!

No comments: