Thursday, January 25, 2007

Käyttöönotto

Maanantai 11.12. Sisältö valmiina ja siirto lopulliselle palvelimella alkaa. Homma sujuu hyvin kunnes tajusin ettei koodia toimi. Linkit eivät toimi. SirIppo on ymmällä ja lupaa tsekata homman illalla.

SirIppo pyytää tarkistamaan jotain .htaccess juttuja. Välitän viestin palvelimen ylläpitäjälle. Nukkumaan mennessä ajattelin ettei taidetaa saada hommaa kuntoon huomiseksi 12.00 mennessä.

Niinhän siinä kävi - klo 11.00 jouduin tunnustamaan Vekalle ettei sivusto toimi. Joudumme muuttamaan koodia. SirIpon koulu loppuu 14.30 joten Veka laittoi viestiä että tiedon siirtäminen kestää ennakotua kauemmin ja sivut aukeavat 16.00. Meillä on siis 1.5 h aikaa saada homma kuntoon. SirIppo oli luottavainen: tiedän mistä homma johtuu ja voin sen korjata. Uskokoon ken tahtoo ajattelin.

14.55 ja SirIppo on tehnyt ensimmäisen korjauksen. Minä testaan ja se toimi! Yes. Seuraavan tunnin ajan korjasimme yhdessä linkkejä ja sivut julkaistiin 15.59. Soitto Vekalle ja kotiin. Illalla tosin havaitsin että joka kolmas linkki ei toiminut mutta se ei ole niin vaarallista. Seuraavana päivänä SirIppokin olikin työssäoppimassa ja nopeasti ohjeisti miten PDF:t saadaan toimimaan ja sivujen sisäisissä linkeissä tarvittiin myös hienosäätöä. SarjaPäällikköKurkaa hiffasi nopeasti miten temppu tehtiin.

- lopullinen sivusto

No comments: