Thursday, January 25, 2007

Vanhenevista PC:stä

Varsinainen työjakso alkoi tiistaina 2.1. Ensimmäisena duunina oli tietenkin työpisteen käyttöönotto. Silmäilin epäluuloisesti pöydällä lojuvaa Compaqia. "Jos tuohon masiinan on asennettu XP ja uusin F-Secure niin ei hyvä seuraa..." - ajattelin mielessäni. Pahat aavistukseni osoittautuivat oikeaksi. PC:n käynnistyminen kesti 20 minuuttia (no ainakin melkein).

Seuraavat 3 tuntia kuluivatkin rattoisasti Service Packien asennuksien kanssa. Tänään minä opin sen, miten hyvin Etelä-Karjalan Ammattiopiston IT -keskus on hoitanut hommansa. Kaikki ohjelmispäivitykset ajetaan automaattisesti yöaikaan - käyttäjän työ ei häiriydy ollenkaan. 15 minuutin käynnistysaika on täysin sietämätön - no sinä aikana tietenkin ennättää juoda aamukahvit ja lukea aamun lehdet. Mihin sitä valmiissa maailmassa on kiire...

Toisaalta en voi olla ihmettelemättä mihin siellä suurten vesien takana on niin kiire. 4-vuotta vanha PC on jo auttamatta vanhentunut... Uudet käyttöjärjestelmä- ja virustorjuntaversiot ovat niin raskaita, että hyväkuntoiset PC-vanhukset hyytyvät. Ei ihme että yritykset jälleen ostavat PC:t leasingillä.

Jos käytössänne on vanhemman sukupolven PC niin ostakaa virustorjuntaa varten Norman - älkää siis suosiko kotimaista...

No comments: